Blue Flower

Het planten in zeven stappen

U heeft mooie en gezonde planten gekocht waar boomkwekerij Leideman veel zorg aan heeft besteed. Nu is het aan u om de planten verder te verzorgen. Het planten is daarbij erg belangrijk. Hier worden in het begin al veel fouten mee gemaakt. Daarom staat hieronder een stappenplan voor het inplanten van de haag.

Stap 1

Een rechte haag moet ook recht worden geplant. Span eerst een touw als hulpmiddel.

Stap 2

Graaf een voldoende diepe en brede plantsleuf, zodat de ingegaasde wortelkluit er ruim in past.

Stap 3

Bewerk de bodem van de plantsleuf, zodat de wortels in losse grond komen en daardoor makkelijker doorgroeien.

Stap 4

Meng door de grond in de plantsleuf eventueel compost, bemeste tuinaarde of een gedroogde organische mest. Deze gedroogde mest is bij Boomkwekerij Leideman in emmers van 10 kg te krijgen. De werkingsduur is tenminste 3 maanden. De bemesting zorgt voor extra voeding en voegt extra organische stof aan de grond toe. De organische stof zorgt ervoor dat het water beter wordt vast gehouden.

Stap 5

Verdeel de planten in de plantsleuf. Knip bij ingegaasde planten het net aan de bovenkant iets in. Bedek de wortelkluit met grond en trap voorzichtig aan.

Stap 6

Zet de planten goed recht en vul de plantsleuf met water. Laat het water rustig wegzakken en vul daarna de plantsleuf verder aan met grond. De grond rondom de kluit stevig aandrukken.

Stap 7

Snoeien blijft beperkt tot de zijkant van pas geplante hagen. Bij Taxus en coniferen laat u toppen doorgroeien tot de gewenste hoogte is bereikt.

Alle dagen 130788